Stop de Bloeding training

Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van verwonding. Bij 40% komt dit door verbloeding (NTVG, 2017). Bij de recente terroristische incidenten in Europa overleden onnodig veel slachtoffers binnen vijf minuten door ernstig bloedverlies. Ook bij ongevallen in de privésfeer, bij bedrijven en bij geweldsdelicten is regelmatig sprake van onnodig veel bloedverlies. Politie, brandweer of omstanders zijn sneller bij de slachtoffers dan de professionele medische hulpverlening. Daarom moeten meer omstanders worden opgeleid in het stoppen van een bloeding. Snelle eerste hulp ter plaatse door omstanders en niet-medische hulpverleners kan de overlevingskansen van slachtoffers met ernstig bloedverlies aanzienlijk verhogen.

Sinds 2016 geven wij in en om Tilburg Stop de Bloeding trainingen. Bij u aan huis of bedrijf en eventueel op één van onze trainingslocaties.

De cursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, (niet-tactisch) politiepersoneel, brandweermannen of -vrouwen, etc.

Deze cursus duurt ca. 2,5 uur en wordt op diverse plekken in Nederland aangeboden, mede omdat VUmc Academie ook al veel instructeurs heeft opgeleid. Het is soms ook mogelijk om de Stop de Bloeding training in-company aan te vragen en/of in combinatie met een reanimatiecursus/BLS. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wij zijn tevens leverancier van de Stop de bloeding Oefen Arm   Stop de Bloeding “Oefen Arm” 

Prijzen voor deze training vanaf 35 euro per persoon. Afhankelijk van locatie.

Wanneer u de training wil combineren met reanimeren of een BHV herhaling training dan bieden wij u een zeer scherpe prijs.

Na het positief afsluiten van deze Stop de Bloeding training kunt u volgens de richtlijn ‘Stop de bloeding – red een leven’ een ernstige bloeding stelpen. U ontvangt een bewijs van deelname.