VCA trainingen

Bij BHV Tilburg kunt u de volgende VCA trainingen afnemen:

  • VCA
  • VCA vol training
  • VCA in het Pools

VCA betekenis

Vaak krijgen we de vraag wat VCA precies betekent, maar wat is de VCA betekenis eigenlijk? Als u al eens “VCA betekenis” heeft gegoogeld, krijgt u vaak een kort antwoord. Daarom geven we u graag meer uitleg. De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Inmiddels zijn meer dan 15.000 bedrijven VCA gecertificeerd.

De VCA betekenis is meer dan alleen een checklist. Het is een veelzijdig en uitgebreid programma dat uw bedrijf helpt om veilig en gezond en milieuvriendelijk te werken, met als doel om het aantal ongevallen te verminderen. VCA is van meerwaarde voor bedrijven die veilig en gezond en milieuvriendelijk werken belangrijk vinden en hierin structureel willen verbeteren en investeren. En juist ook voor bedrijven die werkzaam zijn in een risicovolle sector of in een risicovolle omgeving werken is VCA bedoeld. 

VCA basis cursus

voor uitvoerende medewerkers

B-VCA staat voor Basis VCA. Betekenis heeft dit basis certificaat zeker. Als u voor een aannemer gaat werken heeft u meestal een B-VCA diploma nodig. Met een B-VCA diploma toont u dat u de algemene kennis over veiligheid, gezondheid en milieu beheerst en dat u deze kennis kunt toepassen. Door de opgedane kennis vergroot u zowel uw eigen veiligheid alsook van uw collega’s waarmee u werkt. Met een diploma basisveiligheid heeft u kennis van de wet- en regelgeving, u weet hoe gevaarlijke situaties en handelingen kunt herkennen en weet hoe u deze kunt voorkomen.

VCA vol training

voor zzp-ers en leidinggevenden

VOL VCA staat voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Betekenis heeft deze cursus voor u als u operationeel leidinggevende bent bij een aannemer of als u als zzp’er als onderaannemer werkt. Dan heeft u een VOL VCA diploma nodig. Met het VOL VCA-diploma toont u dat u de algemene kennis over veiligheid, gezondheid en milieu beheerst en dat u deze kennis kunt toepassen. Door de opgedane kennis vergroot u zowel uw eigen veiligheid alsook van uw collega’s aan wie u leiding geeft. U heeft kennis van de wet- en regelgeving, u weet hoe gevaarlijke situaties en handelingen kunt herkennen en weet hoe u deze kunt voorkomen. Daarnaast bent u een volwaardig aanspreekpunt voor zowel werknemers, de opdrachtgever alsook het management.